U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Coaching

Soms heb je behoefte aan een 'sparring partner' om je ideeën bij te toetsen of om je te helpen je doelen wat scherper in beeld te krijgen. Daar heb je geen diepgravende therapie voor nodig, maar wel iemand die héél goed naar je kijkt en luistert en die je vervolgens goeie vragen stelt.

En soms merk je dan dat er toch wat dingen zijn waarop je blokkeert of vastloopt en dan biedt de NLP vaak mooie en effectieve interventies om je over die 'hobbels' heen te helpen.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. "Neuro" slaat op je brein: dáár gebeurt het. "Linguïstisch" wil zeggen dat het met taal te maken heeft, jóúw taal kan het verschil maken: ze kan jouw belemmering vormen of juist je succesformule worden. Merk alleen al maar eens hoe verschillend het voelt of je zegt dat je iets gaat proberen, of dat je zegt dat je het gaat dóén ...

"Programmeren" tenslotte slaat op het aanleggen van nieuwe 'neurale netwerken' in je brein. En in het begin zijn die nieuwe paden nog smalle zandweggetjes, maar als je gaat merken dat ze werken, ga je ze steeds meer gebruiken en worden het je nieuwe 'snelwegen'. Daar heeft de NLP mooie methodes en technieken voor.

Tenslotte helpt de NLP ook enorm om je communicatieve vaardigheden te verbeteren,
zeg maar de manier waarop je met je gesproken en ongesproken taal omgaat. Niet strikt NLP, maar er wel nauw mee verwant, is de geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg.

 

Als je altijd blijft doen wat je altijd al gedaan hebt,
zul je steeds het resultaat krijgen dat je altijd al gehad hebt.