U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een speciale vorm van psychotherapie, die gebruik maakt van 'trance', een staat van bewustzijn waarin je heel erg gefocust bent en je je niet zo snel laat afleiden. Het is liefdevol, troostrijk en heel permissief: alles mag er zijn.

Uitgangspunt is jóúw beleving, en ook die mag er helemaal zijn. zonder dat ik daar een oordeel over geef. Ik luister begripvol en met compassie naar je verhaal, waarin ik aanknopingspunten vind om je verder te leiden op een ontdekkingsreis in jezelf. Vaak ontdek je daar dan hulpbronnen waarvan je niet wist, of al lang vergeten was, dat je ze in je had.

Op je eigen kracht werk je zelf aan je herstel, creëer je de omstandigheden waaronder jouw zelfhelend vermogen weer de ruimte krijgt. Je doet dit zèlf, ik zeg je niet wat je moet doen, geef je hoogstens suggesties mee om te voelen hoe het voor jou zou zijn als je sommige dingen anders zou doen dan nu. Jij hebt zèlf de regie over de inhoud van de therapie op basis van wat voor jou goed voelt. Zo helpt het je ook te bouwen aan je gevoel van eigenwaarde.
Ik ben er alleen maar voor de regie van jouw proces van verandering.

Hypnotherapie is niet eng.

Sommige mensen denken dat hypnotherapie eng is, dat ze de controle kwijt raken, dat iemand ze dingen kan laten doen die ze niet willen. Dat is het beeld dat ze overhouden van een hypnose-show in een theater of op TV. Bedenk dat de mensen die daaraan meedoen gekozen  hebben voor een spannend avondje uit, en dat is precies wat ze krijgen. Als jij bij een hypnotherapeut komt met een probleem, dan is dàt hetgeen waaraan je wilt werken, en als er iets van je wordt gevraagd dat daar volledig buiten valt, kom je vanzelf weer uit je trance.

Ook vanuit een diepe trance zul je je later alles uit de sessie kunnen herinneren waarvan jouw onderbewuste geest toestaat dat je je dat op dàt moment herinneren mag (dat toelaten gebeurt op die manier vaak 'druppelsgewijs'). De bedoeling is immers dat je er ná de therapie mee verder kunt in je gewone waakbewustzijn ...