U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hypnotherapie

Lichaamsgericht

In de holistische benadering zien we lichaam, geest en ziel als één geheel, maar ook in het systemisch verband met je omgeving. Je lichaam vormt vrijwel steeds de verbindende schakel. Het onthoudt alles wat je ooit hebt meegemaakt, vrijwel altijd beter dan je verstand. Spontaan hebben we vaak de neiging om het lichaam niet te laten meetellen, dus als dat zo is. dan leer ik je om je hier (weer) bewust van te worden ...

Verder maak ik ook gebruik van energetisch lichaamswerk, ademwerk en Body Drum Release, om enkele lichaamsgerichte technieken te noemen. Maar bijvoorbeeld ook zangtechnieken en stembevrijding kunnen je soms verder helpen, bijvoorbeeld bij ademhalingsklachten of bij angst om te spreken in het openbaar, of gewoon: om je uit te spreken.

Dergelijke technieken helpen je om de verbinding tussen je lichaam, je geest en je ziel te herstellen, maar ook om de verbinding met onze Oerbron –hoe je die ook benoemt– weer te maken en te versterken.

Ook zijn allerlei lichamelijke en psychosomatische klachten te behandelen. De categorie SOLK - Slecht Omschreven Lichamelijke Klachten - is een belangrijke doelgroep, met onder meer FNS/conversiestoornis, ME/CVS, fibromyalgie en PDS als bekende voorbeelden. Voor PDS bestaat zelfs een specialisatie binnen de hypnotherapie.