U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mindfulness

Mindfulness is letterlijk: Volle aandachtigheid. In onze drukke, jachtige en hectische maatschappij van vandaag de dag, menen we voortdurend -tig ballen tegelijk in de lucht te moeten houden. En we maken onszelf ook nog wijs dat we dat kùnnen, dat 'multi-tasken'.

Nou, dat lijkt misschien zo, maar we worden doodmoe van het voortdurend schakelen van het ene naar het andere aandachtspunt. We kùnnen namelijk helemaal geen twee dingen tegelijk, we doen alles achter elkaar, en elke keer tussendoor bergen we het vorige weer op en pakken het volgende tevoorschijn. Is het je al opgevallen dat steeds meer steeds jongere mensen een 'burn-out' oplopen? 

Als we nu eens eerst het ene oppakken en afmaken, met alle aandacht die dat vraagt en zonder ons te laten afleiden, en op het eind even kijken naar het resultaat, en misschien zelfs even de tijd nemen om daarvan te genieten en om vast te stellen wat er in een volgende fase nog anders en beter kan. En pas dàn aan een volgende klus beginnen ... Wat zal ons dat een RUST geven!

 

Workshops

Mindfulness leer ik je in 'workshops' van minimaal vier en maximaal acht cursisten. Je kunt je het gehele jaar door aanmelden voor zo'n workshop, en geef dan ook aan op welke dagdelen van welke dagen jij kunt. Ik start op het moment dat ik voldoende inschrijvingen heb om een interactieve groep te vormen en in overleg kiezen we de meest geschikte dagdelen.   

In zo'n workshop (6 dagdelen of avonden, 1x per week) leg ik uit wat mindfulness is en wat de achtergronden zijn. We doen samen oefeningen en (korte) meditaties en ik stuur je per keer een email met de theorie, wat 'huiswerk' en tips voor het toepassen van mindfulness in je dagelijks leven.